My Title

Veelgestelde vragen aan La Ligna

Hoe lang spelen jullie op een avond?
Wij werken in de regel NIET met vaste sets of playlists. We laten ons graag inspireren door het publiek. Deze grondhouding brengt ook met zich mee dat wij nooit met een vaste settijd werken. Onze stelregel is: Als de dansvloer vol staat, dan spelen we door. In de praktijk komt dit neer op sets van zo'n 45 minuten in het begin van een avond en soms wel een set van anderhalf uur aan het eind van de avond. Maar elk feest is uniek en is daarom in tijdsplanning onvoorspelbaar.

Wat spelen jullie zoal?
We hebben een breed repertoire met popnummers (Engelstalig, Spaanstalig en Nederpop), luisternummers, stijldansmuziek. Dit jaar (2012) spelen we wederom met Carnaval.

Jullie spelen toch zeker geen polonaises!
La Ligna probeert zoveel mogelijk verschillende stijlen te spelen. Ook polonaises. Alleen zullen wij nooit een polonaise organiseren. We zullen nooit zeggen: "Mensen, nou gaan we lekker staan, want hier komt de polonaise!". We komen ook wel eens cameramensen of fotografen tegen die aan ons vragen: "Hoe laat doen jullie de polonaise?" In de regel spelen we geen polonaise. Maar soms ontstaat een polonaise spontaan. Dan spelen we er wel op in.

Doen jullie ook flauwe spelletjes?
Wat de een flauw vindt, vindt de ander misschien juist leuk. Maar nee, La Ligna is geen band van 'roeien op de grond' en 'vogeltjesdans'. Wel zijn wij altijd op zoek naar interactie met het publiek. Niet door middel van spelletjes, maar door middel van dansbare muziek en uitdagingen. Zo dagen we graag mensen uit om met ons 'live' mee te komen zingen in de vorm van live-karaoke. Natuurlijk hebben wij een map met teksten bij ons.

Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?
La Ligna is een vriendengroep. Zo'n achtien jaar geleden speelden we allemaal in een openluchttheaterproductie mee. De regisseur had flexibele muzikanten nodig die bereid waren om mee te spelen: zowel acteren als musiceren met akoestische instrumenten. Dat leek ons een reuze uitdaging. We hadden wel al een bandje, maar we speelden met elektrische instrumenten. Zo leerde onze toetsenist accordeon spelen en stapte onze bassist over op contrabas. De openluchtvoorstelling werd een succes. Het concept van een flexibele en mobiele band met akoestische instrumenten sprak ons zo aan dat we in dat jaar La Ligna gevormd hebben.

Wie zorgt er voor muziek tijdens jullie pauzes?
Dat doen wij zelf. We hebben een flink aantal cd's bij ons die we in onze pauzes opzetten. Deze cd's bevatten een mix van eigentijdse muziek.

Mogen wij jullie telefoonnummer aan onze ceremoniemeester doorgeven?
Dat is geen enkel probleem. Vaak heeft een ceremoniemeester praktische vragen aan ons. Dat kan variëren van "Mogen we gebruikmaken van jullie microfoons?" tot "Zouden jullie misschien dit liedje willen begeleiden waar wij zelf een tekst op hebben geschreven?". Wij vinden het altijd leuk om creatief mee te denken met de ceremoniemeester.

Hoe kunnen wij jullie het beste bereiken?
Onze bandleider is het beste te bereiken per e-mail: info@laligna.com. Hij zal dan zo snel als mogelijk contact met jullie opnemen per e-mail of telefoon.

Hoe gaan we na een kijkafspraak verder?
Als mensen geïnteresseerd zijn in onze band, doorlopen ze meestal de volgende stappen:
Het eerste contact met La Ligna
Tijdens dit eerste contact bespreken we in ieder geval de beschikbaarheid van La Ligna. Daarnaast maken we een vervolgafspraak. Dat kan een kijkafspraak zijn of een boeking omdat de bellers ons al eens gezien hebben.

De kijkafspraak
We nodigen geïnteresseerden graag uit om naar ons te komen kijken en luisteren. Soms plannen we daar een speciale middag voor, soms loodsen we mensen binnen op een feest, natuurlijk in overleg met de feestgevers.

Het vervolgcontact
Na de kijkafspraak geven wij mensen graag de gelegenheid om na te denken. Ook wij willen natuurlijk dat iedereen een goede afweging maakt. La Ligna wacht in principe altijd een telefoontje of e-mail af. Als wij zelf bellen, dan is dat omdat iemand anders geïnteresseerd is in dezelfde datum. Tijdens het vervolgcontact maken we concrete afspraken met die mensen die ons willen boeken.

Het contract
Als mensen ons boeken, sturen wij een contract op om alle gemaakte afspraken te bevestigen.